Ukrajina
Foto: Alo/Foto: Shutterstock

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Andrij Sibiga kaže da je obavestio IAEA o "pripremama Rusije za udare na kritična nuklearna energetska postrojenja".

Nemački kancelar Olaf Šolc ponovo je odbacio mogućnost prebacivanja krstarećih raketa "taurus" u Kijev.

Ruski predstavnici neće učestvovati na mirovnom samitu o Ukrajini, poručuje Marija Zaharova.

BLOG UŽIVO

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

U ruskom vazdušnom napadu na Harkov povređeno više od 20 ljudi

Broj povređenih nakon što je ruska bomba FAB-250 pogodila Harkov, porastao je na 21, izjavio je jutros načelnik te regionalne vojne administracije Oleh Sinehubov, prenosi Ukrinform.

"FAB-250 je korišćen u napadu na višespratnicu u kojoj je spavalo desetine stanara. Najmanje 18 povređenih, uključujući troje maloletnika", napisao je Sinehubov na Telegramu.

Ukrajinski zvaničnici: U ruskom napadu na Krivi Rog troje ubijenih, među njima i dete

Tri osobe su ubijene, među njima i jedno dete, u raketnom napadu ruske vojske na stambeni deo grada Krivi Rog, izjavio je jutros načelnik Dnjepropetrovske oblasne vojne uprave Serhij Lisak.

Prema njegovim rečima, u napdu su poginuli 12-godišnji dečak i dve starije žene, prenosi Unian.

Moskva: PVO uništila ukrajinski dron iznad Belgorodske oblasti

Sistemi PVO uništili su ukrajinsku bespilotnu letelicu iznad teritorije Belgorodske oblasti, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.

"Oko 16:40 po moskovskom vremenu zaustavljen je još jedan pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad pomoću bespilotne letelice na ciljeve na teritoriji Ruske Federacije“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Moskva: Oboreno 18 dronova nad Krasnodarskom pokrajinom

Najmanje 1.200 ljudi je evakuisano iz Tihoreckog rejona Krasnodarske pokrajine u Rusiji, saopštile su lokalne vlasti, preneo je Rojters.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je oboreno 18 dronova nad Krasnodarskom pokrajinom tokom noći. U napadu nije bilo žrtava.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading