Ukrajina
Foto: Alo/Tanjug

Ukrajina je učinila sve što je bilo moguće da izbegne uvlačenje Amerike u rat, ali ako Rusiji bude dozvoljeno da pobedi, to će imati katastrofalne posledice po samu Ameriku, izjavio je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski uoči posete Sjedinjenim Državama.

Vatrogasac je poginuo, a dve osobe su povređene kada je eksplodirala ukrajinska bespilotna letelica u oblasti Luganska, koji se nalazi pod kontrolom Moskve.

BLOG UŽIVO

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

 Rusi napali vojne aerodrome

Ruska vojska je u poslednja 24 sata izvela više napada na energetske objekte u Ukrajini koji su električnom energijom napajali objekte vojno-industrijskog kompleksa, na infrastrukturu vojnih aerodroma i postrojenja za proizvodnju dronova, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Zelenski doputovao u SAD, posetio fabriku municije Scranton Army u Pensilvaniji

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski doputovao je u Sjedinjene Američke Države, a kako je naveo u objavi na mreži X, glavni cilj njegove posete je jačanje Ukrajine.

"Ovaj rat se može okončati samo pravednim mirom kroz globalne napore... Ukrajinski plan pobede biće na stolu svih naših saveznika", naveo je Zelenski.

Generalštab Ukrajine: Najaktivnije bitke na Pokrovskom i Kurahovskom pravcu

Došlo je do 65 borbenih okršaja Odbrambenih snaga Ukrajine i ruske vojske na frontu, saopštio je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine.

Ruska armija nastavlja da aktivno deluje na Pokrovskom i Kurahovskom pravcu, preneo je Ukrinform operativne informacije vojske Ukrajine.

"Naši branioci zaustavljaju neprijatelja, drže linije i ruše planove Rusa", ​​saopštio je Generalštab.

Prokudin: Žena poginula u eksploziji ruskog drona

U selu Lavov, Berislavskog okruga, Hersonske oblasti, lokalni stanovnik je poginuo od posledica ruskog granatiranja, objavio je načelnik Hersonske regionalne državne administracije Oleksandr Prokudin.

"Neprijateljskim napadom pogođena je 61-godišnja žena. Poginula je od povreda zadobijenih u eksploziji", saopštio je Prokudin.

Moskva: PVO uništila ukrajinski dron iznad Belgorodske oblasti

Sistemi PVO uništili su ukrajinsku bespilotnu letelicu iznad teritorije Belgorodske oblasti, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading