Ugnjedar
Foto: Printscreen/Foto: Twitter/printscreen

Vazdušno-kosmičke snage Rusije intenzivirale su podršku napredovanju ruskih trupa na pravcu Ugljedara, uništavajući ključne položaje neprijatelja preciznim udarima. Avijacija je izvela niz tačnih napada kako bi podržala ofanzivu jedinica grupacije „Istok“ koje probijaju bokove odbrane ukrajinskih snaga u Ugljedaru i pripremaju se za juriš na sam grad.

Prethodno je već zabeležen značajan napredak ruskih trupa u ovom sektoru, gde su ruske jedinice uspešno probile ukrajinske linije severno od reke Kašljagač i približile se šumskim pojasevima zapadno od Ugljedara. Intenzitet napada i taktičko manevrisanje ruskih snaga već su doveli do stezanja „klješta“ oko ovog strateški važnog grada.

 

 

Grupacija „Istok“ koristi podršku avijacije kako bi nastavila pritisak na neprijateljske položaje, pripremajući teren za konačni juriš na Ugljedar. Pored udara iz vazduha, ruske trupe intenzivno koriste artiljeriju i raketne sisteme kako bi dodatno oslabili ukrajinsku odbranu.

 

 

U toku poslednjih nekoliko dana, ruski jurišni helikopteri i borbeni avioni izveli su brojne napade na ukrajinske uporišta, uništavajući njihovu artiljeriju, vojnu tehniku i ljudstvo. Prisutni svedoci javljaju o gustim oblacima dima i velikim eksplozijama koje se vide na prilazima Ugljedaru, što ukazuje na uspešne ruske udare.

Napredovanje ruskih snaga ka Ugljedaru označava ključnu tačku u trenutnoj ofanzivi na južnom frontu, gde je cilj slomiti ukrajinsku odbranu i zauzeti grad, čime bi se osigurala dodatna kontrola nad širim područjem Donbasa. Kako se situacija razvija, očekuje se da će se pritisak na ukrajinske snage nastaviti, a konačni ishod mogao bi značajno promeniti balans na ovom delu fronta.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading