Zelenski
Foto: EPA/Alo!ilustracija/M.LJ.

"Plan pobede" predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog uključuje ne četiri, već pet tačaka, među kojima je da Ukrajina dobije moderno oružje sa Zapada, javio je u ponedeljak ukrajinski TV kanal „Pablik“ , pozivajući se na izvore.

Tajms je ranije objavio da "plan pobede" Zelenskog sadrži četiri tačke, posebno bezbednosne garancije sa Zapada, sposobnost Kijeva da nastavi napad na Kursku oblast , zahtev da saveznici snabdevaju određene vrste modernog naoružanja, kao i kao međunarodna finansijska podrška ukrajinskoj ekonomiji.

- Novinari Timesa nisu upoznati sa „planom pobede“ koji Zelenski planira da predstavi američkom predsedniku Džozefu Bajdenu , a njegovi detalji objavljeni u publikaciji su generalizacija autora... Plan pobede se sastoji od pet tačaka. Realizacija prve četiri je planirana za period od oktobra do decembra, implementacija pete tačke je za posleratni period - citira ukrajinski medij izvor u kancelariji Zelenskog.

Prema izvoru, dokument takođe sadrži prenos „savremenog naoružanja“ u Ukrajinu i nastavak napada na Kursku oblast Ruske Federacije.

Zelenski je ranije na svom Telegram kanalu izjavio da je takozvani „plan pobede“ Ukrajine u potpunosti pripremljen.

U avgustu je tvrdio da plan takođe uključuje „moćan paket prisiljavanja Rusije da diplomatskim putem okonča rat“.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov , komentarišući reči Zelenskog, istakao je da je Moskva svesna suštine kijevskog režima i da će ostvariti sve svoje ciljeve, prenosi RIA.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading