RAT ĆE SE PRODUŽITI I NAKON 2026. GODINE! Bivši glavnokomandujući Ukrajinskih snaga upozorava
Foto: AP/Tanjug/Ap

Nastupivši na skupu svoje Laburističke partije u Liverpulu, naglasio je da će se situacija u Ukrajini dalje komplikovati:
„Sukob će postajati sve dublji i oštriji, posebno od kraja 2025. do 2026. i nadalje“.

Skupu laburista je prisustvovao i bivši glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni, koji je sada ukrajinski ambasador u Britaniji.

Obrativši se domaćinima, pozvao je zapadne zemlje da povećaju isporuke oružja Kijevu i počnu da obaraju ruske rakete iznad ukrajinske teritorije.

Komandant ukrajinske tenkovske brigade: Još držimo Pokrovsk, ali je to za nas – izgubljen grad
Ukrajinski garnizon u Pokrovsku u izuzetno je teškoj situaciji – objavio je The Times.

To je ilustrovao ovim rečima komandanta ukrajinske tenkovske 68. brigade sa pozivnim imenom „Fizičar“:

„Pokrovsk je pod našom kontrolom, ali se može smatrati izgubljenim. Oružane snage Rusije su presekle tri glavna puta koji vode u grad i primakle su se toliko da uz pomoć artiljerije i dronova mogu da kontrolišu naše kretanje.

– Ne možemo, dodao je Fizičar, da akumuliramo dovoljno snaga za kontraofanzivu, pa smo prinuđeni da se sve vreme branimo i da se, ako ne bude drugog načina da ne budemo opkoljeni, polako povlačimo“.

Specijalna operacija u Ukrajini će se završiti kada Rusija odluči da se zaustavi, ocenio je bivši specijalni predstavnik američkog Stejt departmant za Ukrajinu Kurt Volker.

Politico prenosi i ove Volkerove reči:

— Vreme završetka neprijateljstava u potpunosti zavisi od ruskih vlasti. Trenutno, [ruski predsednik Vladimir] Putin nema razloga da okonča sukob“.

Američki general DŽejms Rejni ranije je rekao da SAD potpuno menjaju strategiju zbog neefikasnosti svojih tenkova u zoni specijalne operacije u Ukrajini.

Naveo je da je petina američkih tenkova, predatih Ukrajini, već uništena.

(rt.rs)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading