Ugljedar
Foto: Printscreen/Foto: Twitter/printscreen

Ukrajinski grad Ugljedar, koji je mesecima bio simbol otpora, sada je pred padom. Ruske snage neprekidno bombarduju ključne tačke grada, a ukrajinski branioci, koji su se dve godine držali, sve teže odolevaju pod snažnim udarima.

Prema poslednjim izveštajima, situacija je kritična, a preostale odbrambene linije su pred pucanjem pod naletima ruske artiljerije koja nemilosrdno uništava grad.

 

 

Ruska ofanziva u punom jeku: „Grad je skoro opkoljen“

Ruska vojska sprovodi taktiku potpunog okruženja Ugljedara, čime su prekinute sve glavne komunikacije i putevi ka ostatku Ukrajine. Strateški važne tačke su pod neprestanim udarima, a vojni izvori izveštavaju da su ruske snage nadomak preuzimanja kontrole nad ključnim objektima.

 

 

Ukrajinski branioci se nalaze u očajnoj situaciji, sa nedostatkom municije i medicinskog materijala, dok neprijatelj neprestano pojačava pritisak.

 

 

Katastrofa za civile: „Nema izlaza“

Civili su zarobljeni u gradu, bez mogućnosti evakuacije i pod stalnim napadima. Oni koji su ostali, skrivaju se po podrumima i improvizovanim skloništima, boreći se za opstanak u teškim uslovima. Nedostatak vode, hrane i medicinske pomoći dodatno pogoršava već očajnu situaciju. Grad je pod stalnom paljbom, dok ljudi pokušavaju da prežive uz minimalne resurse.

 

 

Svedoci užasa: „Ovo su poslednji trenuci“

Očevici opisuju stravične scene: srušene zgrade, razorene ulice i grad koji je pretvoren u ruševinu. „Ovo su poslednji trenuci“, kaže jedan od branilaca dok zvuci eksplozija odzvanjaju. Rusi koriste artiljeriju i vazdušne napade kako bi slomili preostali otpor i zauzeli grad.

Ukrajinski otpor na izmaku snaga

Ukrajinski branioci i dalje pružaju otpor, ali postaje jasno da je grad pred padom. Bez značajnije podrške sa strane, poslednje odbrambene linije se povlače prema poslednjim uporištima, dok ruske snage pojačavaju ofanzivu. Svaka nova eksplozija dodatno uništava nadu da će grad uspeti da izdrži.

U ovim danima piše se sudbina grada koji je izdržao mnoge napade, ali sada je suočen sa skoro sigurnim padom pred sve brutalnijim napadima neprijatelja. U trenutku kada sve gori, poslednji branioci i civili hrabro se bore, znajući da je kraj blizu.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading