ukrajina
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Kako prenosi agencija AP, njen komentar predstavlja kritiku sugestija republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa i njegovog kandidata za potpredsednika, senatora Džej Di Vensa, da bi Ukrajina trebalo brzo da sklopi sporazum o okončanju rata.

kamala

EPA-EFE/TING SHEN / POOL

 

 

"To nisu predlozi za mir, već predlozi za predaju", kazala je Haris.

Susret Zelenskog i Harisove usledio je ubrzo nakon što se ukrajinski lider sreo sa predsednikom Džozefom Bajdenom koji je najavio dodatne milijarde dolara pomoći Ukrajini u vidu raketa, dronova, municije i drugih isporuka oružja, uključujući jednu bateriju raketnog sistema Patriot.

Bajden je obećao da će osigurati da sve odobrene finansije za Ukrajinu budu realizovane pre nego što ode sa funkcije, a dodao je i da planira da sazove sastanak sa ostalim svetskim liderima tokom posete Nemačkoj sledećeg meseca koji bi se fokusirao na odbranu Ukrajine.

"Mi stojimo uz Ukrajinu, sada i ubuduće", rekao je Bajden tokom sastanka sa Zelenskim u Beloj kući.

"Rusija neće pobediti, pobediće Ukrajina", poručio je američki predsednik.

Odnos Zelenskog i Trampa dodatno je pogoršan ove nedelje, nakon što je republikanski predsednički kandidat, umesto da se sastane sa ukrajinskim predsednikom, uputio kritike na njegov račun, navodi AP.

Tramp se požalio da SAD nastavljaju da daju milijarde dolara čoveku koji odbija da sklopi sporazum o kraju sukoba.

(Tanjug)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading