fsb
Foto: Printscreen/YouTube/ The Sun

Jedan od uhapšenih je 45-godišnji stanovnik Republike Krim koji je, koristeći otvoreni Globalni sistem za mobilnu komunikaciju, pozvao dežurnu liniju Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i ponudio svoju pomoć.

Potvrdio je svoju želju da pomogne SBU pružanjem poverljivih informacija koje su od interesa za stranu državu i otkrio im je geografske koordinate PVO sistema u Kerču, koja je deo sistema zaštite Krimskog mosta.

Osim toga, prosledio je ukrajinskoj službi i druge informacije u vezi sa kretanjem vojnog ešalona vojne tehnike Ministarstva odbrane Ruske Federacije u pravcu zone Specijalne vojne operacije, kao i podatke koje je dobio o objektu vojno-industrijskog kompleksa na Krimu.

Informacije su prosleđene neprijatelju za korišćenje u lansiranju raketnih udara.

Drugi pritvorenik, 43-godišnji stranac, takođe je uspostavio poverljivu saradnju sa predstavnicima Glavne obaveštajne uprave (GUR) Ministarstva odbrane Ukrajine i ponudio pomoć u aktivnostima usmerenim protiv bezbednosti Ruske Federacije.

Prikupljao je i prosleđivao predstavnicima Glavne obaveštajne uprave obaveštajne podatke o lokacijama naoružanja, vojne opreme, jedinica i objekata Oružanih snaga Rusije na teritoriji Sevastopolja kako bi neprijatelj mogao da cilja.

Istražno odeljenje FSB podnelo je krivične prijave protiv pritvorenika zbog veleizdaje i špijunaža za šta je predviđena kazna doživotnog zatvora.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading