Ukrajinska vojska
Foto: EPA/EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

Oružane snage Ukrajine su brutalno zlostavljale civila jednog sela u Kurskoj oblasti, pretukle ga, a zatim obesile u crkvi, rekao je vojnim istražiteljima ruskog Istražnog komiteta rođak ubijenog, prenose RIA Novosti.

Prema rečima svedoka, živeo je u selu Čerkaskaja Porečnoje u Sudžanskom okrugu Kurske oblasti. On i njegova porodica uspeli su da odu odatle u noći između 6. i 7. avgusta.

- Moj nećak je ostao u svojoj kući, bila bi šteta da izgubi sve što je stekao. Mislio je da ga neće dirati. Oni su mu se rugali, tukli ga a zatim ga odvukli u crkvu i obesili - rekao je čovek.

Njegovo svedočenje snimili su vojni istražitelji.

Glavno vojno odeljenje Istražnog komiteta trenutno istražuje krivični slučaj u vezi sa napadom Oružanih snaga Ukrajine na pogranične oblasti Kurske oblasti, pišu RIA Novosti.

Pokrenut krivični postupak

Slučaj je pokrenut po nekoliko članova Krivičnog zakonika, uključujući članove o terorističkim aktima, ubistvima, nedozvoljenom posedovanju oružja i municije, kao i napadima na živote pripadnika policije.

Tokom preliminarne istrage zabeležene su činjenice o namernoj upotrebi FPV dronova i mitraljeza velikog kalibra od strane ukrajinskih militanata protiv civila u regionu Kursk. Više od osam hiljada ljudi je već identifikovano kao žrtve.

Ukrajinske oružane snage su 6. avgusta pokrenule ofanzivu za zauzimanje teritorije u Kurskoj oblasti. Kako je izjavio načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov, njihovo napredovanje je zaustavljeno.

Prema podacima od 26. septembra, tokom borbi na ovom području, ukrajinska vojska je izgubila više od 17,4 hiljade vojnika i 130 tenkova, navode RIA Novosti.

U oblastima Kursk, Belgorod i Brjansk na snazi je režim protivterorističke operacije kako bi se osigurala bezbednost građana.

(Alo/Ria)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading