BIVŠI SAVETNIK PENTAGONA ŠOKIRAO IZJAVOM: SAD odgovorne za uništenje Ukrajine i smrt vojnika!
Foto: Printscreen/Printscreen

Sjedinjene Države su odgovorne za produžavanje sukoba u Ukrajini, kao i za smrt stotina hiljada ukrajinskih vojnika, rekao je bivši savetnik Pentagona Daglas Mekgregor u intervjuu za Jutjub kanal "Dip dajv".

"Mi smo sami odgovorni za uništenje Ukrajine. Bez nas, bez našeg neograničenog finansiranja i stalnog priliva naoružanja i opreme, mislim da taj rat ne bi trajao ni mesec i po dana", ocenio je Mekgregor.

Kako je ukazao, Ukrajina je zbog politike Vašingtona izgubila stotine hiljada vojnog osoblja u borbama i milione građana, koji su napustili tu zemlju.
Prema njegovim rečima, Rusija je uvek pokazivala veliku uzdržanost, ali je bilo naivno verovati da će nastaviti da "sedi skrštenih ruku" kada zapadne akcije počnu da ugrožavaju njenu bezbednost.

"Mi nastavljamo da pritiskamo i završićemo utakmicu. Pre ili kasnije ćemo preći tu crvenu liniju", upozorio je bivši savetnik Pentagona.

Ruski predsednik Vladimir Putin je ranije izjavio da bi dozvola za korišćenje oružja velikog dometa za napade na rusku teritoriju značila neposredno učešće Zapada i da ta činjenica značajno menja samu suštinu sukoba.

Putin je upozorio da Rusija može da promeni taktiku shodno pretnji sa kojom se suočava, tj. činjenici da oružjem velikog dometa namenjenom Kijevu za napade na rusku teritoriju mogu da upravljaju jedino vojnici NATO i SAD uz pomoć obaveštajnih podataka dobijenih putem satelita.

(RT)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading