Uništen NATO oklopnjak
Foto: Printscreen/MO Rusije

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak na kojem se navodno vidi uništavanje nekoliko ukrajinskih borbenih vozila i njihovih posada u Kurskoj oblasti korišćenjem dronova kamikaza i bespilotnih letelica sa pogledom iz prvog lica.

Prema izveštaju ministarstva, ukrajinska vozila uključuju dva borbena vozila pešadije sovjetske proizvodnje, jedan oklopni transporter koji je isporučio NATO, inženjersko vozilo za uklanjanje prepreka i skrivenu samohodnu artiljerijsku jedinicu.

U napadima su takođe, kako se izveštava, uništena dva ukrajinska pešadijska odreda.

Na snimcima koji su očigledno napravljeni dronovima, vidi se nekoliko komada ukrajinskih oklopnjaka kako putuju po zemljanim putevima pre nego što ih udari nešto što izgleda kao bespilotne letelice kamikaze.

Na jednom od snimaka vide se ukrajinski vojnici kako stoje pored jednog od onesposobljenih vozila pre nego što ih drugi dron udari, očigledno ubivši većinu vojnika.

U svom dnevnom ažuriranju u petak, rusko Ministarstvo odbrane izvestilo je da su u protekla 24 sata ukrajinske snage koje su izvršile invaziju na rusku Kursku oblast izgubile više od 330 vojnika i 16 oklopnih vozila, uključujući jedan tenk, dva oklopna transportera i 13 oklopnih vozila. borbena vozila.

Pored toga, uništeno je i jedno artiljerijsko oruđe, stanica za elektronsko ratovanje, protivbaterijska stanica i osam vozila, dok su se tri ukrajinska vojnika predala.

(RT)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading