Eksplozija
Foto: Printscreen/Youtube

Ukrajinska vojska je u noći 1. septembra postavila svojevrsni rekord istovremeno napavši rusku teritoriju sa 158 bespilotnih letelica. Sada Ukrajina namerava da ga obori lansiranjem više od 200 dronova.

Ovo prenose ukrajinski Telegram kanali, pozivajući se na izvore.

Ukrajinski mediji tvrde da Oružane snage Ukrajine pripremaju „supernapad“ dronova na regione Ruske Federacije, ali je već nekoliko puta morao da bude odložen – najmanje dva puta.

Administracija predsednika Volodimira Zelenskog je naredila gomilanje dronova za veliki udar na Rusiju, ali to nije učinjeno.

Ruska vojska nekako otkriva gde su uređaji smešteni i napada ova skladišta, uništavajući njihov sadržaj i osujećujući planove Zelenskog.

Prema rečima sagovornika kanala, zbog toga je nekoliko puta odlagan datum masovnog napada ukrajinskih dronova.

Međutim, ove uspešne akcije ruske vojske ne znače da problem ne postoji. Štaviše, to zahteva hitno rešenje. Konkretno, ovu temu je pokrenuo zamenik šefa ruskog Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev nakon posete poligonu Kapustin Jar, gde se upoznao sa metodama borbe protiv bespilotnih letelica.

On je rekao da Rusija treba što pre da stvori slojeviti sistem protivvazdušne odbrane kako bi se suprotstavio napadima ukrajinskih dronova.

Prema Medvedevu, to bi trebalo da postane pouzdana zaštita vojnih i civilnih objekata na teritoriji Ruske Federacije. Zvaničnik smatra da bi to trebalo da bude raspoređeno što je pre moguće.

Alo/TV Front

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading