Mapa
Foto: Printscreen/URA.ru

Pet ukrajinskih bespilotnih letelica oboreno je noću iznad Kurske i Belgorodske oblasti. Tok vojnih dejstava i mapa ruske specijalne operacije u Ukrajini nalaze se u materijalu URA.RU.

Mapa

URA.ru

 

Donjecki pravac 

Kontrola logističkih pravaca kod Severska. Ruske trupe su preuzele potpunu kontrolu vatre nad pet ključnih logističkih ruta kojima se snabdevaju ukrajinske snage u blizini Severska.

Oni su takođe blokirali jedini put za snabdevanje ukrajinskih trupa u oblasti Časov Jar. Vojni ekspert Andrej Maročko je izvestio da ovo napredovanje značajno otežava održavanje borbene sposobnosti ukrajinske grupe u ovoj oblasti.

Ruska vojska takođe aktivno proučava informacije o manevrima i utvrđenjima Oružanih snaga Ukrajine.

Luganski pravac

Ruske trupe imaju skoro potpunu kontrolu nad Makejevkom u Luganskoj Narodnoj Republici. Prema ekspertima, u toj oblasti vode se intenzivne borbe, ukrajinske snage pružaju otpor, ali ruske trupe pokazuju značajan uspeh.

Ukoliko se ofanziva nastavi u istom duhu, velika je verovatnoća da će Oružane snage Ukrajine u narednim danima biti potpuno izmeštene iz ovog naselja.

vojnik

EPA-EFE/Oleg Petrasiuk / Press service of 24 Mechanized brigade

 

Kurski region

U Kurskoj oblasti, ruski jurišni helikopteri Ka-52M pogodili su položaje Oružanih snaga Ukrajine, uništavajući neprijateljsku opremu i ljudstvo. Borbe se nastavljaju u Sudžanskom okrugu, gde ruske trupe odbijaju kontranapade ukrajinskih snaga, napredujući u oblasti naselja Plehovo.

Zabeležene su i uspešne akcije krčenja šuma od ukrajinskih formacija, što omogućava jačanje pozicija ruskih trupa na ovom strateški važnom pravcu.

Belgorodski region 

U Belgorodskoj oblasti ruski PVO sistemi oborili su preko noći pet ukrajinskih dronova. Četiri od njih su uništene iznad Belgoroda, a jedna iznad Kurska. Granatiranje naseljenih mesta zabeleženo je i u Šebekinskom okrugu, što ukazuje na stalne tenzije na granici.

Uprkos ovim pretnjama, ruske snage nastavljaju da deluju u okviru svoje odbrambene strategije.

UKRAJINCI ODSEČENI, SPREMA IM SE CRNA POGIBIJA Rusi kontrolišu ovih 5 KLJUČNIH tačaka na frontu (MAPA)

EPA-EFE/OLEG PETRASYUK

 

Zaporoški pravac

U pravcu Zaporožja, ruske trupe nastavljaju aktivne operacije, udarajući po položajima Oružanih snaga Ukrajine. U oblasti Nesterjanke uništeno je uporište ukrajinskih snaga, što je takođe doprinelo napredovanju ruskih trupa.

Glavna borbena dejstva odvijaju se u vazduhu, gde Oružane snage Ukrajine koriste bespilotne letelice i artiljeriju, pokušavajući da oštete infrastrukturu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading