Ruski vojnici poginuli
Foto: Printscreen/Foto: Printskrin


Ukrajinski vojnici su izveli neverovatan napad koristeći dronove kako bi eliminisali dva ruska vojnika koji su se vozili na džet skiju.

Snimak je zabeležio trenutak kada su vojnici Vladimira Putina bili progonjeni i uništeni preciznim udarom drona sa prve osobe (FPV) na reci Dnjepar. Snimak pokazuje vojnike kako jure preko vode dok ih 10-inčni Shuriken 10 FPV dron prati, ali verovatno nisu čuli dron zbog zvuka motora džet skija. Kada je dron udario u zadnji deo džet skija, došlo je do eksplozije u kojoj je jedan vojnik navodno poginuo, dok je drugi plivao dalje.

 

 

Drugi dron je poslat da ga prati, pronašao ga je i eksplodirao iznad njega dok je plivao, pri čemu su se iskre videle kako lete u vazduh poput vatrometa.

Opasnosti na Dnjepru

Reka Dnjepar i njeni kanali su izuzetno opasni za putovanje zbog stalnog nadgledanja dronovima za izviđanje, kao i prisustva napadnih dronova i rečnih mina. Rusi takođe pokušavaju da minimiziraju operacije na reci tako što prenose deo logistike velikim poljoprivrednim dronovima koji dostavljaju hranu i municiju, pri čemu neki od njih nose i do 40 kilograma na rastojanju od devet milja.


Ukrajinski dron piloti su pokazali izuzetnu veštinu, što je najnoviji primer zemlje u korišćenju tehnologije u odbrani od kada je Putin prvi put invazirao 2022. godine. Od početka 2023. godine, jeftini i eksplozivni leteći aparati postali su jedna od najvećih uspešnih priča Kijeva u ratu koji je prerastao u bitku za istrošenost i resurse. Bezposadni borbeni sistemi već su se pokazali izuzetno efikasnim u napadima na ključne ruske mete.

(Alo/Dejli Mejl)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading