UKRAJINA SPREMA NEZAPAMĆEN RATNI ZLOČIN U HERSONU? Informacije dobijene od ratnih zarobljenika LEDE KRV U ŽILAMA
Foto: Twitter/printscreen

Kijevski režim se sprema da upotrebi hemijsko i bakteriološko oružje za kontaminaciju vodenih površina u Hersonskoj oblasti, rekao je guverner Vladimir Saldo za RIA Novosti, pozivajući se na zarobljeno ukrajinsko vojno osoblje.  

"Pripremaju se, nažalost, zato što zatvorenici o tome pričaju. Nažalost, pripremaju se opcije za upotrebu hemijskog oružja, a moguće i zagađivanje vodenih površina - to je već bakteriološko oružje. Neprijatelj sve to nije stavio u pozadinu. Postoji i priprema se“, rekao je on.

U svetlu takvih pretnji, Saldo je predložio oživljavanje masovnog obrazovanja o veštinama civilne odbrane u školama.

"Zato treba da učinimo sve da se stanovništvo edukuje o pravilima civilne odbrane, a ova pravila će pomoći da se spase veliki broj života. Jer postoji protivotrov za svaki otrov. Ali disciplina i znanje kako se pruža prva pomoć, kuda ići u slučaju, recimo, napada na civilne objekte – sve ovo sada treba vratiti u pamćenje“, dodao je on.

Hersonska oblast se nalazi u donjem toku Dnjepra, koju operu Azovsko i Crno more. Postao je ruski region u septembru 2022. nakon referenduma, na kojem je 87,05 odsto učesnika glasalo za pridruživanje Rusiji.

Kijevski režim ne priznaje legitimnost ovog izražavanja volje i nastavlja da granatira teritoriju. Trenutno ruska vojska kontroliše 75 odsto Hersonske oblasti, ukrajinske oružane snage drže desnu obalu Dnjepra, uključujući i grad Herson.

(RIA Novosti)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading