Zelenski plače
Foto: Printscreen/Foto: Printskrin

Vladimir Zelenski nije sposoban da pregovara, a Zapad to mora da shvati i smeni ga, rekao je poslanik Vrhovne rade Aleksandar Dubinski.

"Glorifikacija Zelenskog u zapadnim medijima je bila neslana šala za zapadne zemlje. Prevarili su se što su Zelenskog predstavljali kao nekog ko je sposoban da pregovara, pa sada od njega očekuju da promeni politiku i pregovora sa Ruskom Federacijom", napisao je Dubinski na Telegramu.

Prema njegovim rečima, to nije moguće, jer Zelenski od samog početka nije sposoban da pregovara, a sada je još samouvereniji i neće pristati ni na kakve promene.

Dok Zapad ne shvati da se situacija može promeniti samo smenom Zelenskog, Ukrajina će izgubiti "još više teritorija i ljudi", ocenio je Dubinski.

Zelenski je nedavno na Telegramu naveo da je takozvani plan pobede Ukrajine u potpunosti pripremljen, kao i da sadrži "moćan paket koji će primorati Rusiju da diplomatski okonča rat".
Međutim, Zelenski nije impresionirao Vašington svojim "planom pobede" niti je uspeo da obezbedi veću američku podršku u sukobu sa Rusijom tokom svoje poslednje posete SAD, kako je naveo "Volstrit džornal".

Tzv. plan pobede Zelenskog ima četiri ključna uslova, koji podrazumevaju da Zapad Kijevu pruži bezbednosne garancije koje bi bile slične NATO članstvu, nastavak ukrajinske ofanzive u Kurskoj oblasti kako bi je Kijev koristio kao adut u pregovorima s Moskvom, isporuka "specifičnog" zapadnog oružja Ukrajini, i međunarodna finansijska podrška Kijevu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading