Rat na frontu
Foto: Alo/Shutterstock

 

Ruske snage naredovale su na frontu u istočnoj Ukrajini u regionima Donjecka i Harkova, osvojivši tri mesta, uključujući i strateški važan Ugledar.

Osmoro je poginula i desetine povređeno u ruskim udarima na tri ukrajinska regiona, tvrde lokalne vlasti.

Kremlj je saopštio da neće razgovarati o potpisivanju novog nuklearnog sporazuma sa SAD, koji bi zamenio postojeći, koji ističe 2026. godine.

BLOG UŽIVO

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Ruska vojska presreće ukrajinske dronove i prilagođava ih za sopstvenu upotrebu

Ruski vojnici tvrde da se presretnute ukrajinske bespilotne letelice prilagođavaju za pomoć Oružanim snagama Rusije na liniji fronta.

Prema rečima vojnika, neki dronovi se demontiraju radi rezervnih delova, dok se drugi koriste za dostavu hrane i municije vojnim licima, rekli su ruski borci za ruski list Izvestia.

Hiljade mrtvih

 

 

 

Ukrajina: Porodice sa decom se prinudno evakuišu iz 90 naselja Sumske oblasti

Oblasna vojna uprava Sumske oblasti u Ukrajini donela je naredbu o prinudnoj evakuaciji porodica sa decom u 90 naselja Sumske oblasti, saopštile su regionalne vlasti.

U organizaciju prinudne evakuacije uključene su socijalne službe lokalne samouprave, policija, spasioci i vojska, prenosi Ukrinform.

Načelnik Donjecka: Ruske trupe u centru Ugledara

Načelnik dela Donjeckog regiona koji je pod kontrolom Kijeva kaže da su ruske trupe stigle do centra Ugledara, gradića na strateškom uzvišenju u istočnoj Ukrajini.

Na snimcima objavljenim na društvenim mrežama vidi se kako ruski vojnici mašu zastavom sa vrha bombardovane višespratnice i razvijaju drugu zastavu na metalnom tornju na krovu.

Moskva: Ruske trupe zauzele još dva naselja u istočnoj Ukrajini

Ruske snage preuzele su kontrolu nad naseljima Kruti Jar u Donjeckoj oblasti na istoku Ukrajine i Višnjeve u oblasti Harkova, javila je ruska državna novinska agencija RIA, pozivajući se na navode ruskog ministarstva odbrane.

Granatirano Zaporožje, jedna osoba poginula

Jedna osoba je poginula, a devet je povređeno nakon što je ruska vojska gađala danas Zaporožje vazdušnim projektilima.

"Prema preliminarnim podacima okupatorske snage izvršile su šest udara FAB bombama. Poginuo je radnik pumpne stanice Vodokanal KP, a devet je povređeno", objavila je Nacionalna policija Zaporiške oblasti na Telegramu, prenosi Ukrinform.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading