Ruski vojnik
Foto: Printscreen/Foto: Printskrin

"Noćas je ukrajinsko skladište municije bilo meta napada u predgrađu Harkova, Dergači. U 4 sata ujutru, dva FAB-a su doletela, nakon što je usledila duga detonacija. Posle eksplozije izbio je ozbiljan požar i nestala struja", rekao je Lebedev.

Prema njegovim rečima, verovatno kao posledica eksplozije iz obližnjeg skladišta nafte, oštećena je trafostanica Dergači-Tjagovaja.

"Pored skladišta nafte nalaze se hangari sa metalom i fabrike betona, koji služe za privremeno skladištenje municije pre slanja na front. Povremeno se u hangarima i pored njih skladišti tehnika koja je stigla železnicom pre nego što bude poslata jedinicama", dodao je Lebedev.

Vojni ekspert Andrej Maročko izjavio je da je ruska vojska u Višnjevu, u Harkovskoj oblasti, "otkrila leševe stranih plaćenika".

"Tokom oslobađanja sela Višnjeva, elektronska oprema Oružanih snaga Rusije više puta je snimila strani govor. Posle oslobođenja ovog naselja, na položajima i mestima kompaktnog boravka ukrajinske vojske pronađeni su leševi neslovenskog izgleda. Predmeti za domaćinstvo, oprema i mnoge druge stvari takođe ukazuju na prisustvo plaćenika iz inostranstva na ovom mestu", precizirao je on.

Jedinice grupe Zapad zauzele su Višnjev 1. oktobra.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading