ruski su 34
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Kako prenosi Ministarstvo odbrene Rusije, posada Su-34 pogodila je vojnu opremu i ljudstvo Oružanih snaga Ukrajine u pograničnom području Kurske oblasti.

 

 

- Nakon što su izviđačke jedinice potvrdile da su ljudstvo i hardver OSU uništeni, avion se bezbedno vratio na poletni aerodrom - navodi se u objavi Ministarstva odbrane Rusije.

Ovo je saopšteno u sredu (2. oktobra). Međutim nije navedeno kada se navodni napad dogodio. Iz tog razloga nije moguće gorenaveden infpormacije proveriti iz ukrajinskih izvora.

Su-34

Bombarder Su-34 je višenamenski, supersonični lovac-bombarder. Predviđen je za gađanje kopnenih, vodenih i vazdušnih ciljeva u svako doba dana i u svim vremenskim uslovima. Posadu čine dva čoveka.

Avion Su-34 može da nosi do osam tona naoružanja na 12 spoljnih nosača, uključujući vođene rakete vazduh-vazduh različitih vrsta i rakete vazduh-zemlja/more, kao i avionske bombe, uključujući navođene rakete, kasetne bombe i nevođene rakete.

Po svojim borbenim mogućnostima avion pripada generaciji 4++ i može da obavlja borbene zadatke bez pratnje drugih lovaca.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading