UDARNA VEST SA FRONTA! Oglasilo se Ministarstvo odbrane Rusije
Foto: EPA/Foto EPA-EFE/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE HANDOUT

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da je Ruska vojska preuzela je kontrolu nad mestom Ugljedar u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR), koje je bilo poslednje veliko uporište ukrajinskih oružanih snaga na južnodonjeckom pravcu.

 

"Usled odlučnih dejstava jedinica grupe Vostok, oslobođeno je selo Ugljedar u Donjeckoj Narodnoj Republici", istaklo je Ministarstvo u saopštenju, prenela je agencija RIA Novosti.

Kako se navodi, sada će ruske trupe moći da napreduju na Velikuju Novoselku na granici sa Zaporoškom oblašću i Kurahovom, gde je neprijatelj opremio moćne odbrambene linije.

Osim toga, oslobađanje Ugljedara u potpunosti je obezbedilo autoput Donjeck-Marijupolj i uklonilo Volnovahu od napada, dodala je ruska agencija.

Dan ranije, savetnik lidera samoproglašene DNR Jan Gagin rekao je za RIA Novosti da je na administraciji Ugljedara postavljena ruska zastava. 

Ukrajinski portal Strana.ua je objavio da su Oružane snage Ukrajine dobile naređenje od komande da se povuku iz Ugljedara.

BONUS VIDEO


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading