eksplozija
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Žestoke borbe nastavljene su u Donjeckoj i Zaporoškoj oblasti, dok ukrajinske i ruske snage dronovima pokušavaju da napadnu gradove s jedne i druge strane linije fronta. Holandija je isporučila prvi kontigent svojih borbenih aviona F-16 Ukrajini, saopštio je holandski ministar odbrane Ruben Brekelmans.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da očekuje da ova nedelja bude istorijska za odbranu Ukrajine i da će "smislene odluke" biti donete u okviru sastanka Kontakt grupe za odbranu Ukrajine u američkoj vazduhoplovnoj bazi Ramštajn u Nemačkoj, 12. oktobra.

"Sada naši timovi – Ukrajine i Sjedinjenih Američkih Država, kao i timovi drugih partnera rade na pripremi Ramštajna, značajnih odluka i, uopšte, sastanaka i pregovora sledeće nedelje, a ova nedelja može biti pozitivna za našu odbranu, za našu viziju kako treba da se završi rat. Učinićemo sve za ovo, uradićemo to sto posto efikasno", rekao je Zelenski u video-poruci.

Zapadni partneri započeli su novu fazu pritiska na Kijev da postane popustljiviji u pogledu uslova za okončanje rata, pišu španski mediji.

Mnogi posmatrači rezultate putovanja Volodimira Zelenskog u Sjedinjene Države krajem septembra nazvali su katastrofalnim.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading