Iskander
Foto: Printscreen/Youtube


Ruske snage su izvele uspešan napad na ukrajinski sistem "Patriot" i protivničke vojnike u Dnjepropetrovskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije. Napad je izvršen korišćenjem moćnog oružja, a rezultirao je uništenjem jednog "Patriot" sistema, dok je drugi ozbiljno oštećen.

Iskander-M, oružje koje je korišćeno u ovom napadu, predstavlja jedan od najmoćnijih sistema za precizno dejstvo u arsenalu ruske vojske. Ovaj raketni sistem je sposoban da nosi različite vrste bojevih glava, što ga čini izuzetno efikasnim u različitim vojnim scenarijima. Pored toga, Iskander-M poseduje mogućnost manevrisanja u vazduhu tokom leta ka meti, čime se povećava preciznost dejstva i smanjuje mogućnost protivničke odbrane da presretne projektile.

Napad na ukrajinski sistem "Patriot" predstavlja još jedan primer visokoefikasne ruske vojne taktike i tehnologije. Kombinacija preciznog oružja poput Iskander-M sistema, obučenih vojnika i strateškog planiranja omogućila je ruskoj vojsci da ostvari značajan uspeh na terenu. Ovakav pristup predstavlja ozbiljan izazov za protivničke snage i zahteva od njih da preispitaju svoje odbrane i strategije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading