Zelenski
Foto: Alo/Shutterstock

"Na samitu Ukrajina - jugoistočna Europa naglasio sam važnost stabilnosti na Balkanu. Kao i u istočnoj Evropi, ono što se događa na Balkanu određuje hoće li se Evropa suočiti s ratom. Zato je otpor Ukrajine ruskoj invaziji ključan za stabilnost regije. Ovo je treći sastanak u ovom formatu i zahvalan sam na podršci Ukrajini i njenom narodu, na gostoprimstvu zemalja učesnica prema ukrajinskim ranjenim vojnicima koji se oporavljaju u svojim državama, a posebno na učestvovanju na mirovnom samitu.

 

 

Sve te zemlje stvarno pokušavaju da okončaju ovaj rat na pravedan način. Cenimo odnose među našim narodima koji nas jačaju i čine svet stabilnijim. Nažalost, stabilnost postaje redak resurs. Dakle, svaki izvor sigurnosti za ljude i svaki izvor istinskog mira u međunarodnim odnosima je dragocen.

Da je Rusija uspela da pokori našu zemlju i zapreti celoj istočnoj Evropi, nema sumnje da bi sledeća regija kojom bi Moskva destabilizovala Evropu bio Baltik ili Balkan. Delimo zajednički interes da osiguramo da Rusija nema snage da nastavi svoju agresiju ili se meša u pitanja drugih nacija", napisao je između ostalog Volodimir Zelenski.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading