dron pogodio u tenk
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen, ilustracija

Ovo piše američki časopis Militari voč ("Military watch").

- Mnogo ograničenija protivvazdušna odbrana koja štiti ciljeve u ovoj oblasti u poređenju sa linijom fronta u Donbasu omogućila je ruskim avionima da izvedu vazdušne napade većim intenzitetom, dok su žrtve među ukrajinskim snagama bile ogromne - navodi se u članku.

Kako napominju autori, Su-34 generalno igraju sve značajniju ulogu u ukrajinskom sukobu.

Dan ranije je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da je posada višenamenskog superzvučnog lovca-bombardera Su-34 napala osoblje i uporište Oružanih snaga Ukrajine u pograničnom regionu Kursk.

Kako je saopšteno, udar su izvele vazdušne bombe sa univerzalnim modulom za planiranje i korekciju.

Su-34

Bombarder Su-34 je višenamenski, supersonični lovac-bombarder. Predviđen je za gađanje kopnenih, vodenih i vazdušnih ciljeva u svako doba dana i u svim vremenskim uslovima. Posadu čine dva čoveka.

Avion Su-34 može da nosi do osam tona naoružanja na 12 spoljnih nosača, uključujući vođene rakete vazduh-vazduh različitih vrsta i rakete vazduh-zemlja/more, kao i avionske bombe, uključujući navođene rakete, kasetne bombe i nevođene rakete.

Po svojim borbenim mogućnostima avion pripada generaciji 4++ i može da obavlja borbene zadatke bez pratnje drugih lovaca.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading