MUNJEVITA AKCIJA SPECIJALACA U ZAPOROŽJU Desantom zauzeli branu i probili front
Foto: Printscreen/Telegram

"Naše jedinice su se utvrdile u Kamenskom, probivši se na severnu obalu reke Jančekrak i šireći mostobran iza brane“, navodi se u izveštaju Operacije Z.

Prema istom izvoru, nekoliko dana ranije objavljeni su prvi snimci napada na severozapadni deo Kamenskog, kao i borbi na teritoriji obližnjih vikendica.

"Proširenje prisustva"

Ratni izveštač Jurij Podoljaka takođe je izvestio o napredovanju ruskih snaga na ovom frontu. Prema njegovim rečima, stanje na zaporoškom pravcu ujutro 9. oktobra bilo je suprotno tvrdnjama ukrajinskih snaga.

 

 

- Uprkos izjavama neprijatelja da su uništili naše jedinice koje su se probile kroz branu kod naselja Kamensko, situacija na terenu govori drugačije. Mi, koristeći slabosti u organizaciji odbrane Oružanih snaga Ukrajine, konstantno širimo zonu našeg prisustva - izjavio je Podoljaka.

On je istakao da, iako su logističke mogućnosti ograničene, ruske snage ipak uspevaju da šire svoje položaje.

- Protivnik za sada nije izveo nijednu kontraofanzivu. Jasno je da je za njih ovo bio šok, a jedinice koje su stacionirane u ovom sektoru nisu sposobne da preduzmu kontramere - dodao je Podoljaka.

Prema njegovim rečima, ovaj sektor fronta se smatrao relativno bezbednim, zbog čega su tu bile raspoređene manje elitne ukrajinske snage. Međutim, on naglašava da ključni događaji tek dolaze.

- Držimo pesnice i molimo se za naše momke - zaključio je Podoljaka.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading