Severni kavkaz
Foto: Printscreen/Foto: Twitter/printscreen

Vlasti Adigeje, jedne od ruskih republika na severnom Kavkazu, donose odluku o evakuaciji stanovnika sela Rodnikovo nakon što je došlo do napada dronovima iz Ukrajine. Prema izveštaju Anadolije, ovaj napad rezultirao je izbijanjem velikog požara, ali zvaničnici ističu da nema izveštaja o poginulima ili povređenima. Na terenu su već prisutni predstavnici specijalnih službi i spasioci, dok se vatrogasci Ministarstva za vanredne situacije bore protiv vatrene stihije.

 

 


Šef Adigeje, Murat Kumpilov, je putem svog Telegram kanala obavestio javnost o situaciji, naglašavajući da je organizovana evakuacija stanovnika sela Rodnikovo. Takođe, istakao je da je u obližnjem selu Hanskaja pripremljen privremeni smeštaj za evakuisane stanovnike, uz obećanje da će im biti pružena sva neophodna pomoć. Kumpilov je takođe naglasio da lično koordinira rad svih službi i odeljenja na terenu, što ukazuje na ozbiljnost situacije i angažovanje lokalnih vlasti u rešavanju problema.

 

 

 

 


Reakcija Ministarstva odbrane na napad

U međuvremenu, Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da je prošle noći oboreno čak 92 ukrajinska drona u sedam ruskih oblasti. Ova informacija dodatno naglašava ozbiljnost situacije i pokazuje odlučnost ruskih snaga da odgovore na napade iz vazduha.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading