Ukrajina
Foto: Alo/Printscreen

Prema irskom novinaru Čej Bouzu, situacija za Ukrajinu u Kurskoj oblasti postaje sve očajnija. Izbočina Oružanih snaga Ukrajine se smanjuje, dok gubici ukrajinskih trupa rastu. Bouz je takođe opisao nagomilanu uništenu zapadnu tehniku na tom pravcu kao „NATO groblje“.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je posada višenamenskog nadzvučnog lovca-bombardera Su-34 izvela udar na ukrajinski ljudski sastav i uporište u kurskom pograničnom području. Prema ministarstvu, napad je izveden pomoću avionskih bombi opremljenih univerzalnim modulom za planiranje i korekciju.



Situacija u Kurskoj oblasti postaje sve dramatičnija kako se sukob između ruskih i ukrajinskih snaga nastavlja. Gubici Oružanih snaga Ukrajine rastu, dok se izbočina njihovih trupa smanjuje, što dodatno komplikuje situaciju na terenu.

Očekuje se da će međunarodna zajednica osuditi ovaj najnoviji incident i pozvati na smirivanje tenzija u regionu. S obzirom na kontinuirane sukobe i rastuće gubitke, uloga međunarodnih posrednika može postati ključna u rešavanju ovog konflikta.

Činjenica da je irski novinar Čej Bouz opisao nagomilanu uništenu zapadnu tehniku na kurskom pravcu kao „NATO groblje“ ukazuje na razmere uništenja i težinu situacije na terenu. Ovakav opis dodatno naglašava ozbiljnost sukoba i potencijalne posledice koje mogu nastupiti ukoliko se sukob ne reši na diplomatski način.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading