ukrajina
Foto: Printscreen/printskrin/Jutjub

Predstavnik Koordinacionog štaba za postupanje sa ratnim zarobljenicima, Petro Jacenko, danas je saopštio tužnu vest da je preminula ukrajinska novinarka Viktorija Rošina dok je bila u ruskom zarobljeništvu. Jacenko je istakao da je ova informacija potvrđena nakon internih istraga, te da je njen gubitak veliki udarac kako za Koordinacioni štab, tako i za ukrajinsko novinarstvo. Viktorija je bila angažovana na pravljenju materijala u Koordinacionom štabu i njena smrt je izuzetno tužna vest za sve koji su je poznavali.


Predstavnik Koordinacionog štaba je naglasio da je još rano govoriti o okolnostima smrti Viktorije Rošine, te da se trenutno radi na njihovom utvrđivanju. Jacenko je istakao da će, ukoliko postoje odgovorne osobe za ovu tragičnu smrt, biti adekvatno kažnjene, jer takvi zločini ne zastarevaju.

Jacenko je takođe istakao da je proces oslobađanja Viktorije Rošine već bio u toku, te da je njeno prebacivanje iz Taganroga u Moskvu predstavljalo fazu pripreme za oslobađanje. On je naglasio da Koordinacioni štab nastavlja sa naporima da oslobodi sve ukrajinske vojnike, civile i novinare koji se nalaze u zarobljeništvu.

Viktorija Rošina je nestala 3. avgusta 2023. tokom putovanja na teritorije koje je okupirala Rusija, prema navodima ukrajinske agencije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading