tenk
Foto: EPA/Foto: EPA/Christian Bruna, ilustracija

Ovo je izjavio komandant specijalnih snaga "Ahmat", zamenik načelnika Glavnog vojno-političkog direktorata Ministarstva odbrane, general-major Apti Alaudinov.

- Neprijatelj svakodnevno gubi zaista veoma ozbiljne oblasti... Danas smo posmatrali scenu gde je veoma velika grupa neprijateljske tehnike jednostavno pobegla sa teritorije Kurske oblasti... izgubili su deo svojih tenkova koji su u pokretu spaljeni - rekao je Alaudinov na TV kanalu "Rusija 1".

- Sada mogu da kažem da je naš neprijatelj ovde u nekoj panici. Zaista, on je u panici, a mi to snimamo... Želim da napomenem da ćemo ovim tempom verovatno uskoro moći da izvestimo da je Kurska oblast oslobođena - dodao je Alaudinov.

"Operacija u Kursku motivisale podršku Ukrajini"

Dva meseca nakon iznenadnog upada, ukrajinske trupe i dalje kontrolišu delove ruske pogranične teritorije, iako su ruske snage počele da vrše kontranapad.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski operaciju u Kursku vidi kao motivišuću za podršku Ukrjaini.

On je pre nedelju dana, tokom posete Sumskoj oblasti, odakle je Ukrajina u avgustu pokrenula veliki upad u susednu rusku Kursku oblast, izjavio da je ta operacija mnogo pomogla da se motivišu oni koji daju pakete podrške Ukrajini.

- Ključno je da se shvati da je operacija Kursk zaista strateška stvar, nešto što dodaje motivaciju našim partnerima, motivaciju da budemo uz Ukrajinu, da budemo odlučniji i da izvršimo pritisak na Rusiju - naveo je tada Zelenski u Telegramu, a preneo Rojters.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading