Eksplozija
Foto: Printscreen/Youtube/Ilustracija

- Tenkovi "leopard" nisu imali značajan uticaj na bojištu, a njihova nekada zastrašujuća reputacija bukvalno je spaljena - napisao je Bouz.

Nemački list Frankfurter Rundschau objavio je da je ruska vojska uništila ogroman broj zapadne tehnike isporučene Ukrajini, uključujući nemačke tenkove "leopard 2" i borbena vozila pešadije Marder. Prema informacijama koje je izneo list, tokom trajanja SVO Kijev je izgubio najmanje 935 tenkova i 6613 borbenih vozila, od čega je veći deo tehnike isporučen iz Nemačke.

Moskva smatra da isporuke oružja Ukrajini ometaju mirno rešenje sukoba, direktno uvlače NATO zemlje u konflikt i predstavljaju "igranje vatrom". Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov više puta je naglašavao da će svaki konvoj sa oružjem za Ukrajinu biti legitimna meta za rusku vojsku. Prema njegovim rečima, SAD i NATO direktno učestvuju u sukobu ne samo isporukama oružja, već i obukom vojnika u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Italiji i drugim zemljama. U Kremlju upozoravaju da snabdevanje Ukrajine zapadnim oružjem neće doprineti pregovorima, već će samo pogoršati situaciju.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading