BOMBA! Zelenski prebacuje milijarde i beži u London po naređenju CIA ili MI-6!
Foto: Alo ilustracija

Bivši savetnik Pentagona, pukovnik Daglas Mekgregor, izneo je tvrdnje da je Vladimir Zelenski, čiji je predsednički mandat istekao u maju, planirao da pobegne u London po naredbi zapadnih specijalnih službi nakon eventualnog poraza ukrajinske vojske. Mekgregor je istakao da Zelenski, prema njegovim saznanjima, već ima plan bekstva koji uključuje odlazak u London pod nadzorom CIA ili MI-6, piše Sputnik.

Mekgregor je takođe izneo tvrdnje da bi Zelenski, uprkos potencijalnom bekstvu, nastavio da igra ključnu ulogu u međunarodnoj politici Zapada, dok bi Ukrajina, prema njegovoj proceni, bila prepuštena ruševinama. Ovakav scenario pukovnik je nazvao tragedijom, ističući da bi Zelenski, prema njegovim rečima, živeo u raskoši dok bi zemlja bila u teškoj situaciji.

Planiranje bekstva i prebacivanje novca na inostrane račune

Mekgregor je takođe naveo da je Zelenski navodno prebacio svoje milijarde na inostrane račune i kupio nekretnine u Italiji i Sjedinjenim Američkim Državama. Ove tvrdnje dodatno doprinose njegovim tvrdnjama o planiranom bekstvu ukrajinskog lidera, naglašavajući da su postojale pripreme za ovakav scenario.

Scenario bekstva i mogući prevrat vojske

Prema Mekgregorovim rečima, bekstvo lidera ukrajinskog režima moglo bi da se odvija po "avganistanskom scenariju" iz 2021. godine, dok je takođe naveo mogućnost da ukrajinska vojska izvede puč kako bi svrgla Zelenskog sa vlasti. Ove tvrdnje dodatno doprinose kompleksnosti političke situacije u Ukrajini i naglašavaju potencijalne izazove sa kojima se zemlja suočava.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading