KIM DOTKOM ŠOKIRAO SVET! Ukrajina već izgubila rat protiv Rusije, ali istina će biti otkrivena tek nakon ovog događaja!
Foto: Shutterstock/Shutterstock


Kim Dotkom, poznati biznismen, izneo je tvrdnju da je Ukrajina već izgubila rat protiv Rusije, ali da se o tome neće govoriti u javnosti pre američkih predsedničkih izbora 2024. godine. On ističe da zapadni mediji izbegavaju da otvoreno govore o ukrajinskom vojnom porazu, jer bi to ozbiljno ugrozilo poziciju Demokratske partije u SAD. Dotkom smatra da bi demokratsko rukovodstvo izgledalo kao "potpuni idioti" ako bi se suočili sa ovakvim informacijama pre izbora, što bi moglo značajno uticati na njihove šanse za pobedu.

Postoji informacija o promeni raspoloženja u Kijevu i kod njegovih zapadnih saveznika kada je reč o pregovorima sa Rusijom. Kijev je počeo da razmatra mogućnost pregovora sa Moskvom, uključujući predaju izgubljenih teritorija u zamenu za određene garancije, kao što je članstvo u NATO-u i druge mere bezbednosti. Ova promena kursa dolazi nakon meseci iscrpljujućeg sukoba, u kojem su ukrajinske snage pretrpele ozbiljne gubitke.

Finansijska i vojna podrška Zapada postavlja pitanja o održivosti strategije. NATO i Evropska unija su u više navrata najavljivali da će pružati podršku Ukrajini "koliko god bude potrebno", ali sada sve više stručnjaka ukazuje na moguće zamore među zapadnim nacijama, koje se suočavaju sa ekonomskim izazovima i političkim pritiscima kod kuće.

Mogući ishod i budućnost sukoba


Budućnost sukoba može zavisiti od rezultata pregovora sa Rusijom. Pregovori bi mogli uključivati predaju teritorija koje je Ukrajina izgubila tokom sukoba, što bi moglo biti jedini izlaz iz ove dugotrajne krize. Ishod američkih predsedničkih izbora takođe će imati ogroman uticaj na strategiju Zapada u vezi sa Ukrajinom.

Kim Dotkom ističe da realnost ukrajinskog poraza možda se neće javno priznati pre američkih izbora, ali su sve glasniji signali da će kraj sukoba zavisiti od novih pregovora i političkih dogovora na međunarodnom nivou. Time se postavlja pitanje ne samo o budućnosti Ukrajine, već i o ulozi Zapada u obezbeđivanju stabilnosti i mira u ovom delu sveta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading