REVOLUCIJA U UKRAJINI! Vlast spremna na ustupke Rusiji, a Amerikanci se povlače!
Foto: EPA/Foto: Alo/ilustracija EPA-EFE/MIKHAEL KLIMENTYEV/SERGEY DOLZHENKO


Prema informacijama koje je objavio Špigl, vlasti u Kijevu su prvi put ozbiljno počele da razgovaraju o scenariju teritorijalnih ustupaka Rusiji. Ova vest je izazvala veliku pažnju kako u Ukrajini, tako i u međunarodnoj zajednici.

Prema nemačkom listu, bez obzira na ishod predsedničkih izbora u SAD, "Amerikanci će se polako ali sigurno povući" od pružanja pomoći Kijevu. Ova informacija dodatno komplikuje situaciju i postavlja pitanje budućnosti odnosa između Ukrajine i Sjedinjenih Američkih Država.

Rascep u ukrajinskom društvu

Špigl takođe ističe postojanje rascepa u ukrajinskom društvu, što dodatno komplikuje političku situaciju u zemlji. Ova činjenica dodatno naglašava kompleksnost problema sa kojima se suočava Ukrajina i potencijalne posledice koje bi mogle proisteći iz eventualnih teritorijalnih ustupaka.

Dalje, nemački list ukazuje na pad morala u ukrajinskim oružanim snagama, ističući da "ljudi zaista ne žele više da se bore". Ova informacija baca svetlo na unutrašnje probleme sa kojima se suočava Ukrajina i naglašava potrebu za rešavanjem konflikta na diplomatski način.

Neophodnost dogovora koji bi bio koristan za Rusiju

Konačno, prema nemačkom listu, očigledno je da je okončanje sukoba "nemoguće bez ustupaka". Istovremeno se ističe i potreba da dogovor bude koristan za Rusiju, što dodatno komplikuje proces pregovora i traženja rešenja koje bi bilo prihvatljivo za sve učesnike.

Ukrajinski politički i vojni lideri suočavaju se sa izazovima koji zahtevaju složene i promišljene odluke kako bi se prevazišle unutrašnje podele, ojačao moral oružanih snaga i pronašlo održivo rešenje za konflikt sa Rusijom. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading