zastava
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock


Nakon gubitka Ugljedara, većina ukrajinskih vojnika koji su uspeli da se izvuku iz obruča otišla je na sever prema Bogojavlenki, a deo, uključujući i garnizon naselja Zolotaja Niva, povukao se u Veliku Novoselku. Ovde se očekuje bitka za Kurahovo i Selidovo, a stručnjaci smatraju da će se štab Specijalne operacije odlučiti i za proboj ukrajinske odbrane kod Velike Novoselke.

Borba za Veliku Novoselku: Sudbina na ramenima neprijatelja

Moskovski vojni ekspert Jurij Katjonok veruje da će bitka za Veliku Novoselku početi u bliskoj budućnosti, ali smatra da Ukrajinci nemaju šanse da dugo drže to naselje, s obzirom na nove napade koji će dolaziti sa istoka i severa. Prema rečima vojnog eksperta Aleksandra Ivanovskog, levoobalni deo grada Zaporožja će biti blokiran, a nakon toga sledi oslobađanje Zaporožja, koje će biti prvi veliki grad koji će ruske snage osloboditi.

Većina ruskih vojnih eksperata smatra da će se sudbina Specijalne operacije rešavati na južnim frontovima – u borbama za Zaporožje, Herson, Nikolajev i Odesu. Vojni ekspert Aleksandar Ivanovski ukazuje da će vojne operacije biti u punom smislu te reči, sa udarima Oružanih snaga Rusije iz nekoliko pravaca ka Zaporožju. Nakon Zaporožja, prema njegovom mišljenju, na red će doći oslobađanje crnomorskih teritorija: Herson, Nikolajev, Odesa.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading