GRAĐANI KRIMA DOBIJAJU ALARMANTNE POZIVE "NA MOBILIZACIJU" Hitno se oglasili nadležni, evo šta se dešava!
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Na Krimu je zabeleženo mnogo poziva sa teritorije Ukrajine o navodnom početku drugog talasa mobilizacije, saooštio je savetnik lidera Krima Oleg Krjučkov.

- Danas je došlo do vrlo razotkrivajuće i pomalo anegdotske priče kako bi se smanjio intenzitet ogorčenosti zbog racija teritorijalnog regrutnog centra u Ukrajini. Neprijatelj je odlučio da sprovede informativnu specijalnu operaciju - napisao je Krjučkov na svom Telegram kanalu-

Prema njegovim rečima, ljudi koji su zvali sa teritorije Ukrajine rekli su građanima Krima da hitno stignu u vojnu kancelariju, tvrdeći da je počeo drugi talas mobilizacije.

- Računali su se da će Krimljani početi da se kriju i da se uspaniče, Krimci su počeli masovno da dolaze u vojne komesare - napisao je Krjučkov.

Informaciju o pozivima potvrdio je vojni komesar Krima pukovnik Jevgenij Mašukov.

- Danas su mnogi stanovnici Krima dobili alarmantne pozive da je navodno počeo drugi talas mobilizacije i da hitno moraju da se jave u vojne komesarijate kako bi bili poslati na vojnu službu po ugovoru. Nema drugog talasa mobilizacije - rekao je Mašukov novinarima.

Prema njegovim rečima, vojni komesarijati rade po planu, svakodnevno, ali danas je subota i imaju slobodan dan.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading