ruski napad MLRS Grad
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Kremlj je saopštio da nije bilo predloga za održavanje telefonskih razgovora između nemačkog kancelara Olafa Šolca i ruskog predsednika Vladimira Putina i ponovio da je Moskva više puta izjavila da je otvorena za dijalog.

Iranski ministar spoljnih poslova Abas Arakči demantovao je navode da je Iran slao balističke rakete Rusiji za upotrebu u ratu u Ukrajini.

"Jasno sam rekao i opet ponavljam: mi nismo dali Rusiji balističke rakete. Ako Evropi treba nešto da smiri izraelsku ucenu, bolje da nađe drugu priču", naglasio je Arački.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski optužio je Severnu Koreju da Rusiji isporučuje ne samo oružje, već i osoblje za vojne snage i pozvao partnere da pojačaju podršku Ukrajini.

BLOG UŽIVO: 

 

Ruski helikopteri izveli raketne napade na Oružane snage Ukrajine u Kurskoj oblasti

Ruski helikopteri Ka-52M izveli su raketne napade na oklopna vozila i ljudstvo Oružanih snaga Ukrajine u pograničnom delu Kurske oblasti, ciljevi su uništeni, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

 

Probijena ukrajinska odbrana

Ruske snage probile su ukrajinsku odbranu na vremevskom pravcu zaporoškog fronta i podigle rusku zastavu iznad severnog dela sela Levadno, rekao je kopredsedavajući Koordinacionog saveta za integraciju novih regiona Vladimir Rogov.

 

Rusi se "sručili" na 138 okruga Ukrajine

Ruske trupe gađale su i oštetile infrastrukturu vojnog aerodroma, skladišta dronova i pripadnike Oružanih snaga Ukrajine u 138 okruga, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading