sirski
Foto: EPA/EPA-EFE/UKRAINE PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / HANDOUT 43303 HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

"Informisao sam britanskog kolegu o trenutnoj strateškoj situaciji i organizaciji otpora ruskoj oružanoj agresiji na Ukrajinu na pojedinim delovima fronta. Posebno smo razgovarali o mogućnostima gađanja vojnih objekata neprijatelja po operativnoj i strateškoj dubini ruske teritorije. Trenutno, britanska strana razrađuje sopstvene predloge u okviru praktične implementacije Plana pobede", istakao je Sirski, prenosi Ukrinform.

On je, kako se navodi, ukazao i na pitanje nabavke vojne opreme i naoružanja, obuke kadrova i povećanja efikasnosti upotrebe visokotehnološkog naoružanja.

Glavnokomandujući ukrajinske vojske skrenuo je pažnju britanskom kolegi na, kako se navodi, "cinično kršenje međunarodnog humanitarnog prava i ratne zločine koje su počinile ruske trupe" i ukazao na "ruske raketne i vazdušne udare po objektima kritične infrastrukture u Ukrajini i neselektivno masovno bombardovanje civilnih objekata".

Sirski je zahvalio admiralu Toniju Radakinu, britanskoj vladi i narodu na kontinuiranoj i nepokolebljivoj podršci Ukrajini.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading