Volodimir Zelenski
Foto: Alo/Tanjug

Govor ukrajinskog predsednika pratili su zastupnici i njegov najviši vojni, obavještajni i politički vrh. Povremeno bi neki ustajali kako bi mu zapljeskali.

Kremlj je rekao da je još prerano za detaljnije komentisanje plana Volodimira Zelenskog, ali je poručio da se Kijev mora "otrezniti" i shvatiti besmislenost politike koju vodi.

Nakon dve i pol godine rata, Zelenski je ovim govorom nastojao uveriti iscrpljenu ukrajinsku javnost da se rat uskoro može okončati i naglasiti važnost toga da ukrajinski narod ostane ujedinjen dok se gomilaju ratni izazovi.

"Postigli smo i postižemo rezultate u borbama zahvaljujući našem zajedništvu. Zato molimo da ne izgubite jedinstvo", rekao je.

Ukrajina se suočava i s poteškoćama i neizvesnošću uoči izbora u SAD-u koji bi mogli vratiti Donalda Trampa u Belu kuću.

Bivši republikanski predsednik obećao je da će brzo okončati rat ako pobedi. Pristalice Kijeva strahuju da bi to podrazumevalo velike ustupke u ime brzog dogovora.

Zelenski se sastao s američkim predsednikom Bajdenom, svojim ključnim saveznikom, krajem oktobra u Vašiingtonu kako bi mu predstavio plan. Kasnije je bio na turneji u Evropi i susreo se s čelnicima Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
MrKamenjarac

16.10.2024 13:53

....TU SMRDLIVU GNJIDU BI TREBALO ZAJEDNO SA SPONZORIMA LINCOVATI......

Bojanović Goran

16.10.2024 13:57

Ima jedan strašan plan. Rusi će ti prići kada budeš sam. Strpi se još malo, oni te vole budalo.

Djordje

16.10.2024 14:15

A "plan"?! A "plan ponede"?! Sta bi sa njim?! Zasto ga u opste spominjete u naslovu kad ga u tekstu nema?!