Volodomir Zelenski
Foto: Alo/Printscreen

"Imao je telefonski razgovor sa predsednikom Džozefom Bajdenom i izrazio zahvalnost Sjedinjenim Državama na njihovoj nepokolebljivoj podršci Ukrajini od početka ruske invazije u punom obimu. Liderstvo predsednika Bajdena u ujedinjenju sveta i snažna dvostranačka podrška Amerike bili su ključni u pomaganju Ukrajini da izdrži i zaštiti našu nezavisnost", napisao je Volodomir Zelenski.

"Zahvalan sam predsedniku Bajdenu, dvopartijskom Kongresu i američkom narodu za danas objavljen odbrambeni paket vredan 425 miliona dolara, koji uključuje nove sisteme protivvazdušne odbrane i oružje dugog dometa", napisao je.

"On je ponudio da se razmotri mogućnost razvoja zajedničke proizvodnje oružja. Razgovarano je i o značaju dodatne obuke za ukrajinske vojnike", istakao je.

"Posebna pažnja posvećena je predstojećem onlajn sastanku Ukrajinske kontakt grupe za odbranu u formatu Ramštajn. Obavestio je predsednika Bajdena o svom današnjem obraćanju ukrajinskom parlamentu, tokom kojeg je Plan pobede dobio čvrstu podršku svih parlamentarnih partija i grupa. Sutra ću ga predstaviti našim partnerima iz EU na sastanku Evropskog saveta", dodao je Zelenski.

"Nastavljamo da radimo sa partnerima na implementaciji Formule mira. Zahvaljujemo SAD na spremnosti da pomogne Ukrajini da ojača svoju poziciju kako bi primorala Rusiju da se uključi u poštenu diplomatiju", istakao je.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading