NEMOGUĆE, ALI ISTINITO: Ukrajina tvrdi da može za nekoliko nedelja napraviti nuklearnu bombu!
Foto: Youtube/Printscreen/US Defense


Prema informacijama koje je preneo list "Bild", Ukrajina bi mogla da stvori nuklearno oružje za upotrebu protiv Rusije u roku od nekoliko nedelja. Neimenovani ukrajinski zvaničnik izjavio je:

"Imamo materijal, imamo saznanja, stoga ako bude dato naređenje, biće nam potrebno samo nekoliko nedelja da napravimo prvu bombu".

Ova izjava je data na zatvorenom brifingu pre nekoliko meseci, a potvrđuje je i izjava predsednika Ukrajine, Vladimira Zelenskog, koji je istakao da je Ukrajina spremna da se naoruža nuklearnim oružjem ukoliko ne bude primljena u članstvo NATO-a.

Spremnost za konflikt sa Rusijom

Navedeni scenario osmišljen je za period nakon mogućeg rešavanja sukoba, uzimajući u obzir da Ukrajina neće biti primljena u članstvo NATO-a, kao i naknadne akcije ruske vojske. Ukrajinski zvaničnik upozorio je zapadne zemlje da moraju manje da razmišljaju o crvenim linijama Rusije, već mnogo više o "crvenim linijama" same Ukrajine. Ova izjava jasno pokazuje da postoji ozbiljna spremnost za konfrontaciju sa Rusijom, kao i da se Ukrajina neće ustručavati da koristi nuklearno oružje ukoliko se situacija dodatno zaoštri.

Izjave ukrajinskih zvaničnika, posebno predsednika Zelenskog, predstavljaju i vid političkog pritiska na Zapad, pre svega na Sjedinjene Američke Države i Evropsku uniju. Pominjanje opcije nabavke nuklearnog oružja ili pridruživanja NATO-u jasno ukazuje na želju Ukrajine da se osigura u slučaju daljeg eskaliranja sukoba sa Rusijom.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
sun cu

18.10.2024 07:33

Kolektivno ludilo ukrofasista nema kraja,urade li nesto slicno Evrope i vise od pola sveta nece biti imaju li uopste zapadni politicari pameti u glavi,strasno!!!uopste ne zele okoncanje sukoba vec sve vise pritiskaju ukrofasiste na eskalaciju!!!!