Ukrajina
Foto: AP/Foto:AP

Rusija i Ukrajina su, uz posredovanje Ujedinjenih Arapskih Emirata, razmenile po 95 ratnih zarobljenika. Predsednik SAD Džozef Bajden rekao je da trenutno nema konsenzusa o isporuci oružja dugog dometa Ukrajini.

Borbe u Ukrajini najviše se vode u pograničnim oblastima, a sa obe strane su učestali napadi bespilotnim letelicama.

BLOG UŽIVO

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da su Rusija i Ukrajina razmenile po 95 ratnih zarobljenika kao ishod dogovora koji je postignut zahvaljujući Ujedinjenim Arapskim Emiratima, koji su bili medijator. Emirati su potvrdili da je došlo do dogovora, a Kijev se nije oglašavao.

Predsednik SAD Džozef Bajden rekao je tokom posete Berlinu da nema konsenzusa o isporuci oružja dugog dometa Ukrajini, koje ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski zahteva od Zapada mesecima.

Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je tokom obraćanja da Rusija neće dozvoliti da Ukrajina nabavi nuklearno oružje. Komentarišući moguće mirovne razgovore u Saudijskoj Arabiji, Putin je rekao da bi Ukrajina trebalo da ukine zabranu na razgovore sa Rusijom, kao i da je Moskva spremna na dijalog, ali na osnovu onoga što je već dogovoreno.

U bliskoj budućnosti, Ukrajinu će posetiti tim iz Bele kuće, koji će preneti reakciju Sjedinjenih Država na "plan pobede", izjavio je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski u razgovoru sa ukrajinskim novinarima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading