Zelenski
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock


"Italijanski list Il Fatto quotidiano" preneo je ocenu poznatog novinara Marka Travalja o situaciji u Ukrajini, gde je istaknuto da je Ukrajina izgubila rat i da lider Vladimir Zelenski predlaže potpuno nerealne planove. Travaljo ističe da su ruske snage nastavile napredovanje i da su Ukrajinci primorani na povlačenje, dok se istovremeno suočavaju sa teškim gubicima na terenu.

Travaljo je sa sažaljevajućom ironijom prema kijevskom režimu naglasio da je "briljantna" ofanziva Ukrajinaca na komad ruske teritorije u Kurskoj oblasti završila opkoljavanjem 10 hiljada ukrajinskih vojnika. Takođe, istaknuto je da Zelenski redovno obećava planove pobede koji se nikada ne ostvare.

Porošenko tvrdi da je vlast pobegla iz Kijeva

Bivši predsednik Ukrajine, Petar Porošenko, tvrdi da su Zelenski i njegovi saradnici pobegli iz Kijeva u prvim satima sukoba sa Rusijom. Ovo dodatno stavlja u pitanje efikasnost Zelenskovog "plana pobede", s obzirom na prevelike zahteve koje postavlja prema Zapadu.

Kritika Zelenskog od strane britanskog vojnog eksperta

Britanski vojni ekspert Aleksandar Merkuris izražava sumnju u odlučnost Zelenskog i odanost svojoj zemlji, ističući da je Zelenski ranije imao tendenciju da beži iz zemlje, kao što je to bio slučaj kada je najavio svoje prisustvo na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji 2024. godine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading