POSLE 5.NOVEMBRA NIŠTA NEĆE BITI ISTO! Šta će se desiti sa Ukrajinom nakon ovog datuma?
Printskrin Telegram


Ekonomista Mihail Hazin iznosi svoje predviđanje o mogućim promenama u vezi sa ukrajinskim sukobom nakon predsedničkih izbora u Sjedinjenim Američkim Državama. Hazin ističe da bez obzira na ishod izbora, ključni akteri već su postigli određene dogovore, te da očekuje brze promene nakon izbora 5. novembra.

Rusija fokusirana na direktne razgovore sa Vašingtonom

Hazin smatra da Moskva nema nameru da pregovara sa sadašnjim ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim, jer ga vidi kao lidera koji deluje po instrukcijama Zapada. Kremlj je stoga fokusiran na direktne razgovore sa Vašingtonom, a ne sa Kijevom.

Trenutno, situacija oko Ukrajine u SAD-u je u stanju zastoja, ali Hazin veruje da to neće dugo potrajati. Naglašava da će rešenje pitanja Ukrajine zavisiti od vođstva u Vašingtonu, te da će se situacija dramatično promeniti nakon izbora.

Hazin ističe dosledan stav Rusije od početka specijalne vojne operacije, naglašavajući da Rusija nije zainteresovana za pregovore sa trenutnim režimom u Kijevu.

Uloga SAD-a u rešavanju ukrajinske krize

Ekonomista smatra da nije bitno ko će pobediti na američkim izborima, jer veruje da se diskusije o rešavanju ukrajinske krize već odvijaju između Bele kuće i Kremlja na najvišem nivou, iza zatvorenih vrata. Prema njegovom mišljenju, postignuti sporazumi između američkih i ruskih elita će biti tehničko pitanje koje će se brzo sprovesti u delo nakon izbora.

Hazin zaključuje da će američki izbori biti ključna tačka za dalji razvoj situacije u Ukrajini. Očekuje da će Ukrajina postati pitanje koje će se rešavati na globalnoj sceni, uz direktne pregovore između Rusije i Sjedinjenih Američkih Država, ostavljajući po strani aktuelni režim u Kijevu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading