Eksplozija
Foto: Printscreen/Youtube/Ilustracija

"Bespilotne letelice SBU, Snaga za specijalne operacije Ukrajine (SSO) i Glavne vojnoobaveštajne uprave Ukrajine (GUR) su tokom noći pogodile fabriku Sverdlov u gradu Dzeržinsk, Nižegorodska oblast.

Ona je komponenta ruskog vojno-industrijskog kompleksa i podložna je sankcijama EU i SAD, jer se proizvodi fabrike koriste za vođenje rata u Ukrajini", navodi se u saopštenju. Napominje se da u ovoj fabrici Rusija proizvodi eksplozive, avijacione i artiljerijske granate, avio-bombe, uključujući protivvazdušne rakete, bojeve glave kumulativnih protivtenkovskih vođenih raketa, bojeve glave za protivvazdušne raketne sisteme.

Udaljenost od ukrajinske granice do fabrike je 900 km. Kako je naveo izvor u SBU, stručnjaci specijalne službe radili su na jačanju sankcija protiv najveće ruske fabrike za proizvodnju eksploziva.

"Ekonomskim sankcijama smo dodali bespilotne letelice, koje imaju trenutni efekat. Rad na smanjenju vojnih sposobnosti neprijatelja će se nastaviti", naglasio je dobro obavešten izvor u SBU.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading