RUSI PRESRELI TAJNE KOMUNIKACIJE Uspaničeni plaćenici traže pomoć tokom napada, dovukli ih sa drugog kontinenta! (AUDIO)
Foto: EPA/EPA-EFE/OLEG PETRASYUK

Kijev je prebacio plaćenike koji govore španski iz Latinske Amerike u Donbas da brane grad Časov Jar za koji se vode borbe; komunikacije plaćenika presreli su borci Južne grupe ruskih trupa.

"Izgleda kao j****i roj, šta su nam Rusi ovde sredili. Roj FPV-a (FPV dronova). Nemoguće! Neka pošalju bar jedan ili dva FPV-a", kaže jedan od plaćenika na španskom jeziku u snimku, koji su objavile RIA Novosti.

Prema ruskim izvorima, presretnute komunikacije pripadaju plaćenicima iz Kolumbije, ali niz faktora ukazuje da se na ovom delu fronta za ukrajinske oružane snage bore i građani drugih latinoameričkih zemalja.

Direktor ruskog FSB Aleksandar Bortnikov saopštio je ranije da je broj „Međunarodne legije teritorijalne odbrane Ukrajine“ koju je formirao Zapad dostigao 18 hiljada ljudi iz više od 85 zemalja, uključujući i postsovjetske države.

Među stranim plaćenicima najveći broj dolazi iz Poljske, Francuske i Gruzije. Časov Jar je grad u DNR koji ima važan operativni i strateški značaj.

Nalazi se na komandnoj visini koja otvara put do najveće aglomeracije u DNR koja ostaje pod kontrolom ukrajinskih oružanih snaga - Slavjansko-Kramatorsk, kao i do Konstantinovke.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading