eksplozija
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Do jutra u nedelju, 20. oktobra, očevici su izvestili o snažnim eksplozijama u gradu Dzeržinsku u oblasti Nižnji Novgorod. Uzrok incidenta je napad dronom iz Ukrajine.

Prve eksplozije dogodile su se na nebu iznad grada u 3.30 po tamošnjem vremenu. Nakon toga se u kratkim intervalima čulo još nekoliko prasaka. Takođe je primećeno da su meštani navodno čuli pucnje i mitraljesku paljbu.

Incident se, kako se navodi, dogodio u oblasti fabrike Sverdlov, koja je deo vojno-industrijskog kompleksa (VIK). Pokušaj napada tri bespilotne letelice (UAV) Oružanih snaga Ukrajine odbili su ruski sistemi PVO.

Četiri radnika vatrogasne službe fabrike su ranjena, rekao je šef ruskog regiona Gleb Nikitin. Imaju rane od gelera. Svim žrtvama je pružena medicinska pomoć.

U martu su tri bespilotne letelice (UAV) Oružanih snaga Ukrajine već pokušale da napadnu gradsko postrojenje u Džeržinsku, koje je deo vojno-industrijskog kompleksa.

Maš je napisao da niko nije povređen tokom pokušaja napada, a sami dronovi su brzo potisnuti sistemom za elektronsko ratovanje.

Poznato je da je preduzeće u Dzeržinsku jedini proizvođač takvih eksploziva kao što su heksogen i oktagen u Rusiji.

 


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading