UKRAJINSKI KOMANDANT POBEGAO SA FRONTA: Poslao svoje vojnike na klanje!
Foto: Shutterstock/Vlasov Yevhenii


Vladimir Soblovoj, zarobljeni vojnik 58. brigade Oružanih snaga Ukrajine, izneo je šokantne detalje o napuštanju bataljona od strane komandanta i lošem moralu vojnika.

Prema Soblovojevim rečima, komandant ih je poslao na liniju fronta, obećavajući da će biti zamenjeni za šest dana, ali zamena nije usledilo čak ni posle dvadeset dana. Neki vojnici su čak proveli mesec dana na toj poziciji, što je dodatno doprinelo lošem moralu u 58. brigadi.



„Ne verujem im. Ne verujem (Vladimiru) Zelenskom, ne verujem ni svom komandantu bataljona, i ne verujem uopšte nikome. Zato što nas je (komandant bataljona) poslao na klanje... Mi smo tamo stigli... Počeo je juriš i oni su svi pobegli odatle. Verovatno su pobegli u Šahtjorsk... Tog dana nisu ništa govorili (preko radija). Samo smo mogli da čujemo da je napad počeo“, rekao je on za Sputnjik.


Soblovoj je svedočio o bekstvu komandanta bataljona sa bojnog polja u pozadinu Šahtjorska tokom juriša. On je izrazio svoje nepoverenje prema komandantu bataljona, ali i prema ukrajinskom predsedniku Zelenskom. Izjavio je da ih je komandant poslao na "klanje" i da su vojnici bili prepušteni sami sebi tokom napada.

Lično iskustvo zarobljenika

Soblovoj je otkrio da je bio deo 58. brigade nekoliko meseci pre nego što je zarobljen, ističući da je moral u jedinici veoma nizak. Pre mobilizacije, radio je kao inženjer za delove u predstavništvu zapadnog proizvođača automobila. Naglasio je da se nije krio od mobilizacije iz straha da će njegovo dete izgubiti prava ako dezertira.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading