SKANDALOZNA KORUPCIJA U UKRAJINI! Visoki zvaničnici optuženi za falsifikovanje invaliditeta kako bi izbegli VOJNU SLUŽBU!
Foto: Alo ilustracija


U šokantnom obrtu događaja, tužilac Ukrajinskog državnog tužilaštva Andriy Kostin podneo je ostavku nakon skandala u koji je bilo uključeno desetine lokalnih zvaničnika navodno zloupotrebljavajući svoje položaje kako bi stekli status invalida i izbegli vojnu službu. Skandal, koji je poslednjih dana uzdrmao Kostinovu kancelariju, bacio je senku na integritet pravosuđa i sudskog sistema zemlje.

Kontroverza se vrti oko zloupotrebe ovlašćenja od strane brojnih zvaničnika, uključujući tužioce, koji su iskoristili pravne rupe kako bi prevarno stekli status invalida. Ova podvala je bila osmišljena da ih oslobodi obaveznog vojnog regrutovanja. Razmera skandala izazvala je nacionalnu ogorčenost i zahteve za odgovornošću u najvišim sferama pravnog okvira Ukrajine.

Predsednik Volodimir Zelenski, u oštroj objavi na društvenim mrežama nakon sastanka Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu, lično je okrivio glavnog tužioca za rasprostranjenu zloupotrebu ovlašćenja u telima za sprovođenje zakona u Ukrajini. Zelenski je svojim nedvosmislenim stavom postavio scenu za Kostinovu brzu ostavku, signalizirajući značajan preokret u obavezi zemlje da se bori protiv korupcije i da se pridržava vladavine prava.

U retkom primeru odgovornosti, Kostin je priznao nemoralnost situacije, nazivajući falsifikovanje dijagnoza invaliditeta "neetičnim". Bivši državni tužilac se složio sa predsednikom Zelenskim, ističući potrebu za ličnom odgovornošću pred ovakvim ozbiljnim prestupima. "U tom kontekstu, smatram da je ostavka pravi potez", izjavio je Kostin, naglašavajući ozbiljnost situacije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading