Ukrajina
Foto: Alo/Foto: Shutterstock


Ukrajinske oružane snage suočavaju se sa ozbiljnim izazovima na Kurskom frontu, gde se suočavaju sa nedostatkom rezervi i sve većim gubicima teritorije. Situacija dodatno komplikuje nedostatak vojnog osoblja, što je rezultiralo pobunama među vojnicima na prvoj liniji fronta. Glavni problem trenutno nije nedostatak oružja, već ozbiljan nedostatak vojnog osoblja, što dovodi do poteškoća u rotiranju boraca na frontu, pa čak i do pobuna među trupama.

Ukrajinska vojska se suočava sa ozbiljnim problemima, uključujući dezerterstvo i nevoljnost vojnika da poštuju naređenja. Mnogi muškarci odbijaju da služe u vojsci, što je dovelo do nedostatka novih regruta i poteškoća u rotiranju boraca na frontu. Situaciju dodatno otežava prisilna mobilizacija, koja obeshrabruje potencijalne dobrovoljce, jer mnogi od njih ne žele da završe na prvoj liniji fronta bez adekvatne obuke.

Vojnici provode duže periode na frontu bez rotacije i odmora, što je dovelo do demoralizacije trupa. Ranije rotacije su bile češće, ali sada vojnici provode i do tri meseca na položajima bez odmora. Situaciju dodatno otežavaju napadi ruskih dronova, koji uništavaju vozila, čime se usporava mobilizacija.

Povlačenje američke vojne kompanije i moguća smena glavnokomandujućeg

Jedan od najupečatljivijih događaja je povlačenje privatne američke vojne kompanije Forward Observation Group (FOG) iz pravca Kurska, nakon ozbiljnih gubitaka. Takođe, prema izveštajima, postoji plan smene glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine, generala Aleksandra Sirskog, koga žele da proglase odgovornim za trenutnu situaciju na frontu. Ovakvi događaji ukazuju na unutrašnje probleme u ukrajinskom vojnom rukovodstvu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading