Volodimir Zelenski
Foto: Alo/Tanjug


U nedavno objavljenim informacijama, BBC je otkrio detalje o tajnom nalogu koji je izdao ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski. Ovaj novi "Plan B" predstavlja značajnu promenu u strategiji Kijeva, fokusirajući se na unutrašnje pitanja i smanjenje zavisnosti od spoljne pomoći.

Prethodni planovi, koji su se uglavnom oslanjali na zahteve prema zapadnim saveznicima, nisu dali očekivane rezultate, što je dovelo do potrebe za promenom strategije. "Plan B" se razlikuje po tome što stavlja glavni fokus na unutrašnje reforme, uključujući razvoj vojno-industrijskog kompleksa, jačanje odbrambenih kapaciteta, ekonomske i socijalne reforme, sa ciljem očuvanja jedinstva i postizanja stabilnosti u ključnim oblastima.

Prethodni zahtevi prema zapadnim saveznicima, poput ulaska u NATO i izvođenja operacija na ruskoj teritoriji, nisu naišli na pozitivan odjek kod zapadnih lidera. Kritike su došle kako iz političkih krugova, tako i iz stručnih analiza, ističući da je Zelenski previše usmeren na zahteve prema Zapadu, bez stvarnog plana za unapređenje stabilnosti zemlje.

Nemačka političarka Sevim Dagdelen iznela je tvrdnje da Zelenski pokušava da ubrza ulazak Ukrajine u NATO kroz "nuklearnu ucenu", što je izazvalo zabrinutost u vezi sa globalnom bezbednošću. Ove reakcije ukazuju na kompleksnost političke situacije oko ukrajinskih zahteva i strategije.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading